Vin
Weinmann Grüner Veltliner
89 kr
Nyhet
Weinmann Grüner Veltliner
Övrigt sortiment
Weinmann Grüner Veltliner
2018
category icon
Österrike
category icon
Vita viner
Volym
1000 ml
Alkoholhalt
12.0 %
Artikelnummer
73522
Producent
ViniMundi
Importör

EN STOR NYHET – WEINMANN GRÜNER VELTLINER 1 LITER!

BÄST PRISAD från ÖSTERRIKE och dessutom 1 LITER! Weinmann Grüner Veltliner är ett krispigt, klassiskt och kvalitativt vin gjort på Österrikes nationaldruva GRÜNER VELTLINER.


Druvan är känd för sin rena smak och är ÖSTERRIKES stolthet då den ligger bakom majoriteten av landets högkvalitativa vita viner. Utöver sin ursprungstypiska stil och med det BÄSTA PRISET för en Grüner Veltliner, 89 KRONOR, levereras vinet dessutom i en lyxig 1-liters butelj – en STOR NYHET i praktfullt format helt enkelt! Finns att beställa till din närmaste butik på Systembolaget.se – Art.nr: 73522!


Weinmann Grüner Veltliner är märkt med ordet KLASSIK vilket står för ett fruktdrivet oekat vitt vin. I många av Österrikes viner eftersträvar man en renhet och Weinmann Grüner Veltliner är ett klassiskt exemplar av en ursprungstypisk Grüner Veltliner med sina tydliga och läskade smaker av persika, fräsch citrus, vitpeppar och päron.


Ett rent och fräscht vin som Weinmann Grüner Veltliner passar utmärkt till klassiska rätter från ursprungslandet. Kanske till en saftig äkta wienerschnitzel gjord på kalvkött, panerad och stekt gyllenbrun serverad med potatis? Grüner Veltliner är faktiskt en druva som gör sig till de allra flesta maträtter vilket gör viner på druvan till utmärkta matviner.


Druvorna till Weinmann Grüner Veltliner kommer från ett antal familjeegendomar i de välkända vinområden som omger staden Wien i Österrike och produceras av odlare vars odlingsfilosofi utmärker sig av omtanke och tradition.

Vegetarisk varm mat
Vegetarisk varm mat
Gris
Gris
Buffé
Buffé