Vin
Ricossa Moscato
79 kr
Ricossa Moscato
Ordinarie sortiment
Ricossa Moscato
2020
category icon
Italien
category icon
Vita viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
7.0 %
Artikelnummer
4325
Producent
Cuvage Srl
Importör
Druvsort
Moscato

Ricossa Moscato – perfekt till påskens sötsaker

Druvorna till detta vin kommer från ett antal skilda lägen i Piemonte. Detta för att få ett så komplett vin som möjligt och samtidigt säkerställa kvaliteten över tid. Ricossa har starka band med sina odlare och relationerna går tillbaka långt över 20 år. Piemonte ligger i norra Italien och är hem till landets mest kvalitativa vinområden. Frisk, fruktig, lätt bubblande dryck med välbalanserad sötma och syra. Alkoholhalten är 7 % vilket gör den uppfriskande även när det är varmt.

Vinet har all den fina fruktiga syran och fräschören som moscatodruvan ger. Den har en blommig, fruktig doft och en härlig pärlande söt smak med inslag av päron, fläder, honung, gröna äpplen och citrus.

Ricossa Moscato är den perfekta drycken till frukt- och bärdesserter testa även att servera drycken med en jordgubbe i glaset. Även tårta, glass och andra typer av desserter passar bra. Testa att servera till ostbrickan, vinet går extra bra ihop med en krämig Brie till syran i vinet.

Den italienska desserten Zabaione passar utmärkt att tillaga med en skvätt Ricossa Moscato, det du får över efter tillagningen funkar även bra att servera till desserten. Servera väl kylt mellan 6–8°C.

Finns i butik 

Milda ostar
Milda ostar
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Söta desserter
Söta desserter

Har du provat produkten?

Lämna gärna ett betyg och låt världen veta vad du tycker.