Vin
Maison Robert Olivier Blanc
119 kr
Ekologisk
Maison Robert Olivier Blanc
Ordinarie sortiment
Maison Robert Olivier Blanc
2018
category icon
Frankrike
category icon
Vita viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %
Artikelnummer
74081
Producent
Jean Biecher
Importör
Druvsort
Riesling, pinot gris, edelzwicker

Unikt naturvin från Maison Robert Olivier!

Ett vitt ekologiskt naturvin som producerats med omsorg! Vinet har en fräsch fruktig smak helt utan tillsatt svavel och är gjort på utvalda klassiska Alsace druvor från små lokala vinodlare i direkt närhet till vineriet i Saint-Hippolyte, Frankrike!

Ambitionen vid tillverkningen har varit genomgående, från odling till produktion och slutprodukt, arbeta med ett ekologiskt helhetstänk och samverka med naturen så mycket som möjligt. Genom att inte tillsätta svavel, jäst eller andra tillsatser har man låtit vinet behålla en så naturlig smak som möjligt.

Maison Robert Olivier Blanc är ett torrt vitt vin med en fräsch fruktig doft, inbjudande blommiga inslag och toner av mogen persika och äpple.

Servera gärna detta Alsacevin till en klassisk Tarte flambée som är en tunn krispig pizza, väldigt vanlig i Alsace, som är täckt med crèmefraiche och ost på toppen. Lägg på ditt favoritpålägg ovanpå crèmefraichen; svamp, sidfläsk eller olika sorters lök och toppa med en smakrik Gruyère.

Olivier Biecher, vars familj har producerat viner i det familjeägda vineriet i Alsace sedan 1762, lever själv en ekologisk livstil. Producenten har för ambition att skapa ekologiska viner och att både odla och producera viner i samverkan med naturen. Det är det genuina intresset från producenten och den personliga omsorg som lagts ned vid tillverkningen av Maison Robert olivier Blanc som gör denna lansering möjlig. De vackra blommorna dahlior, som återfinns på etiketten, stoltserar i regnbågens alla färger utanför vineriet i Saint-Hippolyte.
Salta tilltugg
Salta tilltugg
Hård ost
Hård ost
Bliner och Råkaka
Bliner och Råkaka