Vin
Lohas Viñedos Blanco
99 kr
Ekologisk
Lohas Viñedos Blanco
Övrigt sortiment
Lohas Viñedos Blanco
2019 - Piemonte
category icon
Spanien
category icon
Vita viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5 %
Artikelnummer
76145
Producent
LOHAS Viñedos SL
Druvsort
Macabeo

Friskt vitt ekologiskt vin från kultproducenten Pepe Raventós och Lohas Viñedos!

Några mil väster om Valencia i sydöstra Spanien ligger Requena där druvorna till Lohas Viñedos växer. Här är det ett soligt medelhavsklimat som tillåter druvorna att få perfekt mognad innan de skördas för hand. Marken är torr och vinrankornas rötter får leta sig djupt för att hitta vatten att producera druvor. Dessa hårda förhållanden är vad som utgör grunden för den komplexa smaken Lohas vinerna besitter. Jordmånen består främst av kalksten med lera, något druvsorterna trivs väldigt bra i då det hjälper dem att binda vatten när det regnar och svalka under nätterna.

När druvorna har skördats avstjälkas dem för att sedan pressas. Jäsningen sker temperaturkontrollerat och lagras sedan på lerfat innan buteljering.

Vinifieringen är så naturlig som möjlig för att låta de inhemska druvorna uttrycka sig på ett ärligt sätt, det bidrar också till att vinerna är lämpliga för veganer. 

Vinet kommer från Requena i Spanien och är gjort på i huvudsak (91%) Macabeo. Den backas upp av 9% Merseguera. Druvorna till detta vin skördades förhand den 3:e och 5:e september 2019. Lohas är en ärlig serie viner med en ödmjuk inställning till naturen. Här arbetas med vad naturen tillhandahåller, med så lite påverkan från oss människor som möjligt. Druvorna till Lohas Viñedos är ekologiskt odlade och växer utan konstbevattning på gamla vinrankor och skördas förhand. Hela processen respekterar naturens cykler, väder och dess naturliga växtplats.

Det är ett friskt, torrt och elegant vin med en doft av citrus och finstämd blommig doft. Smaken är lång och frisk med inslag av asiatiska päron, citrus, vita blommor och balanserad syra. Detta vin passar som drink till medelhavsmat, sallader, grillad fisk och vitt kött. 

Vinet serveras med fördel vid 8-10 grader. 

Grillad fisk och skaldjur
Grillad fisk och skaldjur
Sallad
Sallad
Kyckling
Kyckling