Vin
Légende de Bonpas
95 kr
Légende de Bonpas
Övrigt sortiment
Légende de Bonpas
2020 - Rhonedalen
category icon
Frankrike
category icon
Vita viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.0 %
Artikelnummer
78329
Producent
Bonpas
Importör
Druvsort
Grenache blanc, clairette, Ugni Blanc, Vermentino

Elegant nyhet signerat vinhuset Bonpas!

LÉGENDE DE BONPAS BLANC är ett torrt och fruktigt vin med finstämda toner av tropisk frukt och citrus. Luberon, ett kvalitetsdistrikt i södra Rhonedalen, är erkänt för balanserade viner med bitig syra och låg sötma - Utmärkta egenskaper för en aperitif till ostronen, den grillade fisken eller varför inte till en grillad spetskål med beurre blanc.

FYND!

Allt om Vin nr 7 2020

Rhoneproducenten Bonpas utökade senast sitt sortiment med de mycket omtyckta vinerna Chateauneuf-du-Pape och Vacqueyras. Nu lanseras ett vitt vin i serien, den här gången från Luberon. Rhonedalens sydligaste distrikt som ligger alldeles intill de franska alperna. Med vingårdarna belägna på en höjd om 300 meter över havet får druvorna en långsam mognad och fin syra.

Vinhuset Bonpas ligger i södra Rhônedalen, på gränsen till floden Durance. Den imponerande egendomen byggdes ursprungligen som ett kloster för katolska munkar i samband med att påvedömet flyttades från Rom till Avignon. Här har man producerat vin sedan 1318 – hela 700 år sedan!Milda ostar
Milda ostar

Har du provat produkten?

Lämna gärna ett betyg och låt världen veta vad du tycker.