

Domaine Laroche - en dynamisk och progressiv producent
Domaine Laroche är verkligen Chablis. Kvaliteten på vinerna definieras av imponerande elegans och finess. De tilldelades IWSC-trofén år 2014: French Wine Producer of the Year. Egendomen grundades år 1850 och i den traditionsbundna appellationen Chablis utmärker sig ärevördiga Domaine Laroche som en dynamisk och progressiv producent.
De hela druvklasarna läggs i den pneumatiska pressen och pressas försiktigt. Druvmusten förs över till rostfria tankar. Där får den ligga i 12 timmar vid en temperatur på 12-15 C. Tankarna är breda så att klarningsprocessen sker naturligt och snabbare än i andra tankar och resulterar i en mycket ren druvmust. Jäsningen äger rum i rostfria ståltankar vid 16C och tar 15 dagar. Därefter ligger det unga vinet på sin jästfällning på tank. Försiktig filtrering för att behålla det unga vinets karaktär. Innehåller sulfiter.
Fantastiskt som aperitif tillsammans med gougères (små, frasiga smördegsbollar smaksatta med ost) eller andra tilltugg med ost. Utmärkt till skaldjur naturell, i synnerhet ostron, och till enkla skaldjursrätter som spaghetti med hjärtmusslor eller till moules marinières.
0
/5