Vin
Folklore Albariño
99 kr
Folklore Albariño
Ordinarie sortiment
Folklore Albariño
2020 - Galicien
category icon
Spanien
category icon
Vita viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.0 %
Artikelnummer
6263
Producent
Vining
Importör
Druvsort
Albariño

Folklore Albariño Frisk, fruktig och hyllad!

Folklore Albariño är lätt att känna igen med sina klassiska, spanska solfjädrar på etiketten och den turkosa färgen. Bakom Folklore finns en färgstark kvinnlig vinprofil, Almudena Imhof, som tillsammans med sitt team av vinmakare har som ambition att lyfta fram det i unika i varje spansk vinregion och visa upp det bästa från ”det nya Spanien”. 

Druvorna till Folklore kommer från Galicien i nordvästra Spanien, i distriktet Rias Baixas som ligger vid Atlantkusten. Här stortrivs Albariño i det svalkande klimatet som ger friska, fruktiga och aromatiska viner med krispig syra. Druvorna till Folklore kommer från en stor mängd kontrakterade odlare vilket ger möjligheten att skapa ett mer komplext vin och samtidigt till ett rimligt pris. Druvorna har jäst och lagrats på ståltank på sin jästfällning. 

Folklore Albariño 2019 är ett piggt, fruktigt vin med aromatisk doft av persika, citron, ananas och vita blommor. Smaken är lång och aromatisk med krispig syra och inslag av persika, citrus och mogen ananas. Passar både som aptitretande aperitif eller till rätter med fisk, skaldjur, kyckling eller vegetariskt.

Sallad
Sallad
Mild Fisk
Mild Fisk
Kyckling
Kyckling