Vin
Cuvée Madame Bourgogne Chardonnay
119 kr
Nyhet
Cuvée Madame Bourgogne Chardonnay
Övrigt sortiment
Cuvée Madame Bourgogne Chardonnay
2018
category icon
Frankrike
category icon
Vita viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %
Artikelnummer
70303
Producent
Contemporary Wines AB
Druvsort
Chardonnay

Succévinet Cuvée Madame rosé utökar familjen!

Cuvée Madame rosé har sedan lanseringen på Systembolaget 2012 varit en succé.  Nu får det laxrosa vinet från Provence sällskap i familjen av Cuvée Madame Chardonnay med ursprung från Bourgogne.

Cuvée Madame Chardonnay är ett vitt vin från klassiska regionen Bourgogne i Frankrike, där flera av världens bästa chardonnayviner produceras. Vinet är framtaget tillsammans med vinmakaren Camille Paquet, som med sin bror Mathieu Paquet driver familjeföretaget Famille Paquet och vingården Domaine des Valanges i Bourgogne. Med hjälp av Camilles erfarenhet av att producera utmärkta vita Bourgogneviner har vi skapat ett elegant och välstrukturerat vin i modern stil utan ekfatslagring. 

Ljust citrongul färg, doft av citrus och aningen exotisk frukt, samt vita blommor. Smak av gula frukter, såsom citron och gula äpplen tillsammans med välintegrerad mineralitet ger en föraning om ett elegant chardonnayvin. Ett piggt, smakrikt och välstrukturerat vin med friskt avslut.

Vinet är ett perfekt ”att ha hemma” vin som lämpar sig lika bra som aperitif som till skaldjur, fisk och lättare rätter av kyckling.

Skaldjur
Skaldjur
Mager Fisk
Mager Fisk
Kyckling
Kyckling