Vin
Cigarra Gran Passo Arinto Chardonnay
89 kr
Nyhet
Cigarra Gran Passo Arinto Chardonnay
Övrigt sortiment
Cigarra Gran Passo Arinto Chardonnay
2020 - Languedoc-Roussillon
category icon
Portugal
category icon
Vita viner
Volym
1000 ml
Alkoholhalt
12.5 %
Artikelnummer
50222
Producent
Casa Santos Lima - Companhia das Vinhas S.A.
Importör
Druvsort
Chardonnay

NYHET! Från det trendigaste vinlandet just nu

Nu släpps Cigarra Gran Passo Arinto Chardonnay i beställningssortimentet, en fruktig och frisk nyhet från PORTUGAL – vinlandet som ständigt slår alla förväntningar.

Vinet är det första vita i Cigarra-serien och årgång 2020 bjuder på en smak av gula päron, vita blommor, gröna äpplen, lime och fat, meddelar den karismatiske vinmakaren Diego Sepúlveda glatt. Cigarra Gran Passo Arinto Chardonnay är vinet för dig som gillar MYCKET SMAK!

Här möts favoritdruvan Chardonnay av lokalkändisen Arinto. Resultatet är ett fruktigt, friskt och något fylligt vin med låg sötma. Tack vare vinets lagring på ek får vinet en komplexitet som passar fint till fiskrätter!

Med sin robusta charm och utsökta fruktighet är det vita Gran Passo-vinet det perfekta valet till säsongens rätter. Tips: matcha till lax eller ugnsstekt kyckling späckad med smör, örter och citron. Hoppas att det smakar!

Producenten Casa Santos Lima är ett familjeföretag i fjärde generationen och grundades av Joaquim Santos Lima. Familjens varumärke Cigarra är en storsäljare i Sverige och är ett av de portugisiska viner som banat väg för detta fantastiska vinlands succé i Sverige.

Vegetarisk varm mat
Vegetarisk varm mat
Fet Fisk
Fet Fisk
Kyckling
Kyckling

Har du provat produkten?

Lämna gärna ett betyg och låt världen veta vad du tycker.