

Cuvée Saint-Martin - ett delikat flaggskepp
Hela druvklasar pressas i en pneumatisk press och den nypressade musten vilar sedan i speciellt designade, vida ståltankar i 12 timmar vid 12-15°C för att den ska klaras naturligt. Jäsningen sker i ståltankar vid 17°C och tar 21 dagar. Merparten av det unga vinet (95 %) får genomgå malolaktisk jäsning vilket ger mer avrundad smak. Under 8 månader ligger 8% av det unga vinet på sin jästfällning i stora ekfat, resten i rostfria ståltankar. Man gör en mycket försiktig filtrering före buteljeringen, för att bevara så mycket som möjligt av vinets egen karaktär. Innehåller sulfiter.
Intensiv doft med toner av mogen, vit och gul stenfrukt, vårblommor, mogna citroner, mineraler och diskret fat. Torr, frisk, elegant Chablis med mycket klass och personlighet! Härliga smaker av gröna och gula äpplen, grapefrukt, pioner, gräddig aprikos, mandel, hasselnötter, kryddor och torkade päron som balanseras av livliga integrerade fruktsyror, diskret fat, stram struktur och fyllighet på gränsen från medelfylligt mot fylligt. Vinets fruktiga stil är koncentrerad och rik. Avslutningen är rik, intensiv och strukturerad i den klassiska Laroche-stilen.
Avnjut tillsammans med fiskcarpaccio, pilgrimsmusslor med saffranssås eller en filet mignon av fläsk. Överraskande bra till kräftskivan, måste bara provas!
0
/5