
Zinfandel i kryddig och mustig stil
Seghesio Sonoma County Zinfandel kommer från familjen Seghesios samtliga vingårdslägen i Sonoma County, Kalifornien. Vinstockarna är mellan 10 och 60 år och skördeuttaget hålls mycket lågt. Detta, kombinerat med Seghesios intensiva vingårdsarbete, ger viner som visar upp Zinfandeldruvans verkliga personlighet. Fruktighet, djup och intensitet som byggs på en verklig struktur.
Gamla traditioner
Druvorna från Dry Creek Valley bidrar med röda hallontoner, syra och kryddighet medan druvorna från Alexander Valley ger toner av varma björnbär samt en viss söt och generös fruktighet. Varje år blandas upp till 15% Petite Sirah, Carignan och Syrah in i vinet för att ge ytterligare komplexitet och kraft. Detta är en tradition som kommer från slutet av 1800-talet då vingårdarna samplanterades med olika druvsorter.
Alla druvor handskördas och jäser därefter på tankar av rostfritt stål. Efter mellan 7-12 dagars macerationstid dras vinet över på ekfat. 70% av eken är amerikansk ek (varav 12% ny) och 30% är franska neutrala ekfat. Vinet mognadslagras i nio månader.