Vin
Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio
189 kr
Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio
Ordinarie sortiment
Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio
2018 - Kalifornien
category icon
USA
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
15.0 %
Artikelnummer
2743
Producent
Seghesio Family Vineyards
Druvsort
Zinfandel

En hommage till bröderna Scatena

1890 byggde bröderna Scatena – Silvestro, Fortunato och Francesco – ett vineri på Grove Street i Healdsburg. Fortunato och Francesco tog hand om vindepån i San Fransisco och Silvestro stannade kvar i Healdsburg för att sköta om vineriet. Scatena blev succé och bröderna kunde efter en tid expandera till New York, Chicago och New Orleans som var USAs största vinmarknaderna på den här tiden. När den sista av bröderna gick bort 1939 gick det tyvärr utför för firman men 1949 köpte familjen Seghesio vineriet i Healdsburg och framtiden såg lite ljusare ut. 70 år senare producerar Seghesio Family Vineyards fortfarande sina förstklassiga viner på samma adress på Grove Street i Healdsburg.

Scatena Brothers Zinfandel från Kalifornien skapades faktiskt som en hyllning till bröderna Scatena samt de bönder och vinodlare som satte vinregionen på kartan. Druvorna kommer från utvalda vingårdar i Sonoma County med en total area på 16,5 hektar. De flesta vingårdarna ligger i Russian River och Dry Creek Valley, vilket är två av de svalare områdena där Zinfandel odlas i Sonoma County, Kalifornien. Det svalare klimatet skänker vinet sin elegans. Jordmånen domineras av sand- och grusrik lerjord som ger god dränering i vingårdarna och vinet får både fin fräschör och bra struktur.


Handskördade druvor

Alla druvor skördas för hand och just den här årgången blev det skörd mellan 19:e september och 20:e oktober. Efter skörden jäste druvorna på rostfria tankar och sedan, efter 7-12 dagars macerationstid, förde man över vinet på ekfat. 30% var franska 3-åriga 225-liters ekfat och de resterande 70% var amerikanska 3-åriga 225-liters ekfat. Innan vinet blandades och fördes över på rostfri tank, mognadslagrades det på faten i sex månader. Efter lagring fick vinet vila på ekfaten i ytterligare ett halvår, innan det till slut buteljerades.

Lamm
Lamm
Vilt
Vilt
Kryddstarkt
Kryddstarkt