Vin
Rocca di Montemassi
259 kr
Rocca di Montemassi
Ordinarie sortiment
Rocca di Montemassi
2019 - Languedoc-Roussillon
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
3000 ml
Alkoholhalt
13.0 %
Artikelnummer
4586
Producent
Rocca di Montemassi
Druvsort
Sangiovese

Den bäst säljande boxen från Toscana.

Succén för hållbart certiferad vin fortsätter, ett segertåg Rocca di Montemassi skriver under på. Vinhuset gör ständigt insatser för att maximera välmåendet i vingårdarnas ekologiska kretslopp. Det efterfrågade vinet tilldelades nyligen det prestigefyllda hållbarhetscertifikatet ”Sustainable Winery” en utmärkelse som tilldelats familjen Zonin för deras insatser för att förbättra vingårdarnas ekologi, ekonomi och etik.

Vid lanseringen blev det snabbt ett av svenskarnas favoritviner och i över 10 år har vinet varit landets mest populära box från Toscana.

Vinet har en fin syra med inslag av fat, körsbär, lakrits, pomerans och jordgubbar. Ettf fylligt och smakrikt vin som kombineras utmärkt till olika kök och maträtter. 

Vinet passar utmärkt till olika pastarätter, grillad fläskfilé eller lammracks med örter och grillad citron. Vinet är en mästerlig följeslagare till ostbrickan där kombinationen med Pecorino sticker ut som ypperlig.

Se när sommelier Niclas Tuomela provar vinet


Fredagen den 15:e februari var Rocca di Montemassi med i en live-sänd vinprovning på Vinsmarts Facebook-sida. Niclas guidade åskådarna genom Toscanas rika vin-och matkultur. Vi fick också lära oss om för-och nackdelarna med bag-in-box kontra flaska samt i vanlig ordning möjligheten att ställa frågor live. Följ länk nedan för att återskapa upplevelsen samt få tips om kommande live-provningar.


>


Länk till provningen på facebook


Om Rocca di Montemassi  


Rocca di Montemassi ägs av familjen Zonin, Italiens största familjeägda vinproducent. Rocca di Montemassis egendom, som ligger i hjärtat av Toscana, är en milstolpe i Maremmas historia och en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap. Det är familjen Zonin, med Francesco Zonin i spetsen, som övervakar vintillverkningen i vingården tillsammans med chefsvinmakaren Alessandro Gallo.


 
Gris
Gris
Lamm
Lamm
Pasta
Pasta