Vin
Ricossa Barolo, 2015
179 kr
Ricossa Barolo, 2015
Ordinarie sortiment
Ricossa Barolo, 2015
2015 - Piemonte
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Artikelnummer
76367
Producent
MGM Mondo del Vino
Importör
Druvsort
Nebbiolo

Ricossa Barolo – till revbenspjällen

En av Sveriges billigaste Barolo viner kommer från kvalitetsproducenten Ricossa Antica Vigna som har sitt säte bland de böljande kullarna i Piemonte. Barolo ligger i Piemonte i nordvästra Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba och La Morra. Här är man lojal till sina kontrakterade vinbönder med band som sträcker sig långt över 20 år tillbaka. Dessa förser Ricossa med druvor av högsta kvalitet att producera sina viner med. På detta sätt kan man säkerställa och producera toppviner år efter år utan att tumma på kvaliteten.

Nebbiolodruvorna växer på vinrankor med en snittålder strax över 20 år. Efter handskörden så vinifieras druvorna varsamt och lagras på både amerikanska och franska ekfat i 24 månader innan ytterligare ett års lagring på flaska. Lagringstiden bidrar med djup och komplexitet där toner av läder, choklad och tobak träder fram. Frukten är koncentrerad och påminner om mogna jordgubbar, mörka körsbär och kaffebönor. Syran är välbalanserad och tanninerna mjuka vilket bildar ett långt och härligt avslut.

Ricossa Barolo passar lika utmärkt till köttgrytor som en vegetarisk variant. Nöt- och fläskkött, lamm och ostbrickan är även det mat som gör sig bra med nebbiolo i glaset. Servera i 14-16 °C.

Vinet går att lagra i upp till 8 år.

Vegetarisk varm mat
Vegetarisk varm mat
Starka ostar
Starka ostar
Grytor
Grytor

Har du provat produkten?

Lämna gärna ett betyg och låt världen veta vad du tycker.