Bottle loader
Torre Larniano Chianti Colli Senesi
Torre Larniano Chianti Colli Senesi
149 kr - 750 ml - 14.0 %
Torre Larniano Chianti Colli Senesi
Fullt fokus på mörka körsbär, sötlakrits, hallon och lila slingor av viol. Fint driv i läskande skrud med en ungdomligt saliverade struktur där finkorniga tanniner möter upp väloljade syror och en läskande ledig chianti-kavaj bjuder upp till dans. En sangiovesisk lättviktare där fokus ligger på glasklar frukt utan att tumma på varken längd eller användbarhet. I nuläget upplevs 1+1=3 först när vinet kombineras med passande mat så låt en rejäl sväng i karaffen breda vägen innan en fet charkbricka tar vid med en tomat-osande Bolognese på tur.
author_signature

Jesper Wictor

En ekologisk Chianti för alla som älskar kristallklar Sangiovese

Tidigare har sangiovesedruvorna nedanför tornet Larniano uteslutande använts till Panizzis Chianti Riserva. I och med att den ekologiska certifieringen som blev klar med skörden 2020 vill producenten visa med sitt nya vin vad vinrankorna ger utan fatvila och lång lagring.

Ekologiska tekniker mjukas upp med traditionell vinifiering och vinet har fått ligga på ståltank fram till buteljering vilket uppmuntrar ett slutresultat som stavas ren primärfrukt och sjungande syror.