Vin
Ponte d' Elsa Toscana Sangiovese
89 kr
Ponte d' Elsa Toscana Sangiovese
Ordinarie sortiment
Ponte d' Elsa Toscana Sangiovese
Jura
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
1000 ml
Alkoholhalt
13.0 %
Artikelnummer
75423
Producent
Vinimundi AB
Importör
Druvsort
Sangiovese

BÄST prisad från Toscana! NYHET - 1 liter 89 kr

Exklusiv NYHET i PAMPIG 1-liters butelj från hjärtat av Toscana! Ponte d’ Elsa är DET BÄST PRISADE vinet från kvalitetsområdet Toscana och är ett druvtypiskt vin gjort på 100% Sangiovese. 

Vinet Ponte d’ Elsa produceras i närheten av en liten pittoresk by i Toscana vid namn Ponte a Elsa. Mellan de grönskande vingårdarna och byarna ringlar floden Elsa och det är från den lilla staden och floden som vinet har fått sitt namn, Ponte d’ Elsa.


Toscana är känt för sina välbalanserade, charmiga viner och dess druvtypiska karaktär, Ponte d’ Elsa är inget undantag. Vinet är gjort på 100% Sangiovese, som även är signaturdruvan för bland annat Chianti-viner och har fruktiga inslag av mogna körsbär, skogshallon, friska örter samt en väl avvägd fatkaraktär.

 Med sitt böljande landskap, vackra byar och framförallt otroliga matkultur är Toscana mångas favorit. Ponte d’ Elsa passar utmärkt till dina favorit-charkuterier eller till en klassisk pasta bolognese. Den lite större flaskan på 1-liter gör att vinet räcker till att både tillsätta i köttfärssåsen och att njuta av ett glas tillsammans med middagen.

Lamm
Lamm
Chark
Chark
Pasta
Pasta