Vin
Poggio Le Volpi
119 kr
Poggio Le Volpi
Övrigt sortiment
Poggio Le Volpi
2018 - Latium
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.0 %
Artikelnummer
75193
Producent
Poggio Le Volpi
Importör
Druvsort
Syrah, montepulciano

Nästa stora grej på italienska vinhimlen!

Det brukar sägas att alla vägar bär till Rom. Detta speciella år får Rom snarare komma till oss och detta i formen av den senaste snackisen vad gäller italienskt vin: den nya vinregionen Roma DOC. Faktum är att söder om Rom finns perfekta förhållanden för vinodling och den vulkaniska jorden ger superba viner på druvsorterna Montepulciano, Cesanese och Syrah. Även om man har odlat druvor här i tusentals år är området (s.k. DOC) nytt.

Det allra bästa exemplet från Roma DOC är Poggio Le Volpi som redan lyckats få 98 av 99 möjliga poäng av den världskände italienska vinkritikern Luca Maroni samt pallplatser i de två prestigefulla tävlingarna Mundus Vini och Berliner Wine Trophy.

Smaken bjuder på ett vin av det fylligare och kraftigare slaget med toner av mörka bär, choklad och kaffe. Stilen påminner mycket om Barolo med rejäla men ändå silkeslena tanniner. 

Äkta romare avnjuter detta vin tillsammans med rätter från Rom så som Pasta Carbonara och Pizza al taglio men det passar såklart bra till andra smakrika rätter. Varför inte till en sensommargrillning eller till höstens första grytor och svamprätter?

Varje flaska levereras i presentförpackning.

Pizza
Pizza
Pasta
Pasta
Grytor
Grytor