Vin
Odd Lot Petite Sirah Petit Verdot
119 kr
Nyhet
Odd Lot Petite Sirah Petit Verdot
Övrigt sortiment
Odd Lot Petite Sirah Petit Verdot
2018 - Kalifornien
category icon
USA
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Artikelnummer
72402
Producent
Scheid Family Wines
Druvsort
Petit verdot, petite sirah

Seriöst vin med stor smakrikedom!

Odd Lot Petite Sirah Petit Verdot är här! Okonventionellt, nytt och seriöst roligt från Monterey, Kalifornien. Ett kul vin att prova!

Äntligen kommer vinet i en större skala!  Kalifornien har perfekta förutsättningar för att producera den här typen av vin; big and bold med stora, fylliga frukttoner. 

80% petite sirah och 20% petit verdot är en udda druvkombo. Men som här bevisas är de udda kombinationerna ofta de bästa. Fyllig doft och smak av mogna körsbär och saftiga plommon, vanilj, ceder och viol. Odd Lot är fräscht och har härliga tanniner. Ett riktigt bra vin både för minglet och middagen. 

Odd Lot Petite Sirah Petit Verdot är gott till en snabblagad pastarätt med grillad paprika och kryddig korv, örtstekta lammkotletter, biff med bea och pommes, eller bara till en bit hårdost.

Producent är Scheid Family Wines, familjen bakom de uppskattade District 7-vinerna. De gör inte bara bra vin, de bryr sig också om att göra vin på ett hållbart sätt. Deras vision är att 2025 tillhöra världens mest hållbara vinproducenter. 

Nötkött
Nötkött
Lamm
Lamm
Grytor
Grytor