
Jill Johnsons ekologiska och smakrika box!
Ett rött vin i countryartisten Jill Johnsons egen vinserie Nashville Stories. Det medelfylliga vinet har samma generösa, fruktiga stil som den röda flaskan från U.S.A, men är mer elegant och inte fullt så fylligt. Smaken, i kombination med det större förpackningsformatet, gör det här röda alternativet mångsidigt och lätt att matcha titalienska rätter såväl som till BBQ eller mingel i större sällskap.
Druvblenden består av Montepulciano, Merlot och Sangiovese. De ekologiskt odlade druvorna skördades i september, pressades och fick jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar i 24-25°C under 8-10 dagar. Efter malolaktisk jäsning fick 90% av blenden vila på ståltank och 10% fick ligga på fat under 6-7 månader för att ge det färdiga vinet komplexitet och elegans.
Doften är generös och varm med toner av körsbär, björnbär och en fin kryddighet. Medelfylligt och välbalanserat vin med en finstämd kryddighet och behaglig fruktsötma. Generös och mjuk smak med toner av körsbär och plommon. Lång trevlig avslutning med kryddor, körsbär, vanilj och mjuka tanniner.
Gott till charkuterier, såsom lufttorkad skinka, pasta, risotto, lasagne, grillat nöt- eller fläskkött, smakrika kycklingrätter, hamburgare, pepperoni-och mozarellapizza, lufttorkad skinka och lagrade hårdostar.

Deviled Avocado Eggs (4pers) Niclas Tuomela
Grillad avokado med tomatsalsa och burrata
4 avokado
2 burrata
2 tomater
½ burk tomater (godaste du hittar)
1 silverlök finhackad
1 vitlöksklyfta riven
1/2 tsk chiliflakes
1/3 dl olivolja
1 färskpressad lime
1 kruka basilika grovt strimlad
½ dl riven parmesan
Salt & svartpeppar
- Skär ut kärnorna i tomaterna och finhacka dessa, blanda med löken, chili och olivolja.
- Grovhacka burktomaterna och blanda med olivolja och vänd ned i tomatsalsan, tillsätt sedan resten av parmesan och hälften av basilikan, glöm inte krydda och peppra
- Dela och kärna ur avokadon, grilla snittytorna i en grillpanna, dela burratan i kvartar och lägg i fördjupningen i avokadon, garnera med lite chili och basilika, servera med tomatsalsan, krydda och toppa med lite basilika och parmesan över vid servering.
Denna rätt har sin inspiration från både amerikanska södern fast med italienska smaker, burratan och parmesanen bygger smakbryggan med vinet men som haren mjukhet som gör att det passar fint med vegetarisk mat.
0
/5