Vin
Meinklang Pinot Noir
129 kr
Ekologisk
Nyhet
Meinklang Pinot Noir
Övrigt sortiment
Meinklang Pinot Noir
2018
category icon
Österrike
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.0 %
Artikelnummer
75093
Producent
Meinklang
Importör

Nyhet! Pinot Noir från Österrike, ekologisk och utan tillsatser!

Nu är det premiär för den österrikiska familjeproducenten Meinklangs smakrika Pinot Noir. Producenten odlar enligt ekologiska och biodynamiska principer där Demeter är den striktaste certifieringen och en garant att vinet tillverkats enligt naturliga metoder.

Den inbjudande doften har inslag av jordgubbar, körsbär, hallon, örter och fat. Vinet är nyanserat och balanserat med frisk syra och ett långt elegant avslut. Meinklangs Pinot Noir lagras ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Vinet går bra att lagra upp till tre år men är tillgängligt redan idag. Årgång 2018 var en ovanligt gynnsam årgång som gav generösa och tillgängliga viner.

Meinklang är belägna i Burgenland, den näst största vinproducerande regionen i Österrike som gränsar till Ungern i öster. Den stora vattenytan av sjön Neusiedlersee bildar en värdefull temperaturzon. Drygt 2 000 soltimmar om året låter blå druvsorter som pinot noir, zweigelt, och blaufränkisch mogna till perfektion. De mineralrika vulkaniska jordarna är idealiska för vinstockarna.


Vinet har fått 90 poäng av Livets Goda, motsvarande ”Stark Rekommendation”

Ett utmärkt vin till svamp, fågel och rotfrukter

Gris
Gris
Buffé
Buffé
Anka
Anka