Vin
Maison Robert Olivier Pinot Noir
119 kr
Ekologisk
Maison Robert Olivier Pinot Noir
Övrigt sortiment
Maison Robert Olivier Pinot Noir
2019 - Venetien
category icon
Frankrike
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.0 %
Artikelnummer
79104
Producent
Vins Biecher
Importör
Druvsort
Pinot noir

Pinot Noir från Demeter-certifierade vinodlare i Alsace!

Biodynamisk smakrik Pinot Noir från Alsace, producerat med omsorg! Nu lanseras Maison Robert Olivier Pinot Noir med druvor från små lokala vinodlare i direkt närhet till vineriet i Saint-Hippolyte, Frankrike. Vinet är odlat och tillverkat enligt ekologiska och biodynamiska principer godkända av den strikta certifieringen Demeter som garanterar ett vin tillverkat i harmoni med naturen.

Vad är då biodynamisk odling? Enkelt kan man säga att det är som ekologisk odling, men ett steg längre. Man arbetar med ett helhetstänk där vingården ska samverka med naturen så mycket som möjligt. Helhetstänket fortsätter i tillverkningen av vinet där Maison Robert Olivier Pinot Noir tillverkas enligt naturliga metoder. Producenten anser att på så sätt får man bästa möjliga vin med mycket fruktig smak. Ett elegant exempel på ett naturligare vin helt enkelt.

Maison Robert Olivier Pinot Noir är en ursprungstypisk Alsace Pinot Noir med en fruktdriven smak med mycket röda bär. Smaker av jordgubbar, skogshallon, tranbär och blåbär som rundas av med toner av örter och en angenäm syra. Det är därmed ett matvänligt vin som passar bra till vegetarisk mat eller rätter av ljust kött. Vinerna från Alsace rekommenderas ofta även till asiatisk mat. Servera med fördel detta Alsacevin till japanska dumplings, som går så lätt att variera, antingen vegetariska eller med en fyllning med fläsk eller kyckling.

Gris
Gris
Sushi
Sushi
Kyckling
Kyckling