Vin
M. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem
179 kr
Ekologisk
M. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem
Övrigt sortiment
M. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem
2019 - Languedoc-Roussillon
category icon
Frankrike
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %
Artikelnummer
74168
Producent
Domaine de Bila Haut
Importör
Druvsort
Syrah, grenache, carignan

Ekologisk och smakrik blend från hyllad producent!

Michel Chapoutier har alltid varit intresserad av det trendiga Côtes du Roussillon området i Languedoc. År 1999 köpte han upp vingården Bila-Haut för att utforska vad han själv kunde åstadkomma i området. De granitrika jordarna liknar dem som ligger i norra Rhône, Michels favoritplats där han flera gånger om fått 100 Parker poäng vilket är mer än någon annan lyckats åstadkomma. 

Dessa historiska vingårdar har brukats i århundraden och tidigare fanns där en fristad för tempelriddare vilket är anledningen till de många korsen som återspeglas på flaskornas etiketter. Domaine de Bila-Haut ligger bland kullarna vid Agly Valley och vinstockarna har en ålder på mer än 40 år noggrant skötta av teamet från Chapoutier. Druvorna odlas enligt ekologiska metoder, handskördas, avstjälkas och pressas varsamt i cementtankar för att behålla så mycket frukt som möjligt.

Bila-Haut Occultum Lapidem görs på Syrah, Grenache och Carignan, en typisk Côtes-du-Roussillon Villages blend. Vinet är rikt och intensivt med mörka bärtoner och kryddor. Björnbär, viol, svartpeppar, och läder. Bila-Haut Occultum Lapidem har fina tanniner och en lång mineralrik eftersmak. Vinet är drickfärdigt nu men går även bra att lagra i ytterligare 5-10 år och passar perfekt till charkuterier, ugnsrostade grönsaker och mustiga grytor.

Vegetarisk varm mat
Vegetarisk varm mat
Chark
Chark
Grytor
Grytor