

Smakrikt veganskt vin från Lirac!
De krossade druvorna får ligga svalt i fyra dygn. Sedan jäses de olika druvorna separat och får ligga kvar på skal och fällning efter huvudjäsningen. Sedan lagras det unga vinet på franska ekfat i 9 månader. - Innehåller sulfiter.
Kryddig och fruktig doft av plommon, röda bär och mörka bär, de örtiga tonerna som återfinns ute i markerna (garrigue) runt vingårdarna, liksom lagerblad, lavendel, vitpeppar och kakao. Fylligt, fruktigt och kryddigt, med eleganta tanniner. Komplext, elegant och smakrikt vin med toner av björnbär, plommon och moreller, sötlakrits, kryddor och örter, fin mineralton. Lång eftersmak.
Passar till fläskkarré med rosmarin, kalvlever Anglais, fasan i murkelsås, hjort med krämig potatisgratin, ankconfit med vitlöksstekt potatis, grillad T-bonesteak, lyxig lasagne, tournedos med getosttart. Och givetvis krämiga ostar!
0
/5