

Härligt italienskt med charmig frukt
Klassiker från sluttningarna på Gardasjöns östra sida. Stilmässigt långt ifrån de uppumpade appasimento- och ripasso-viner som vi i övrigt vant oss vid från Veneto. Istället har vi här ett lätt, friskt och uppfriskande rödvin som gärna avnjuts svalt till blandade charkuterier och ostar en varm sommardag eller till en värmande Arabiata en regnig höstdag. Från ekologiska pionjären Fasoli Gino.
Druvorna som används till vinet är de samma som i Valpolicella men som med Barolinos unika jordmån och närheten till Garda-sjön ger vinet helt annan karaktär än i granndistriktet. Skörden inleds i mitten av september och väl i vineriet jäser det på temperaturkontrollerade ståltankar och vilar på skalresterna i ca 15 dagar innan vinet klarnas och därefter får vila på ståltank tills dess att det är dags för buteljering.
Blandade charkuterier och ostar, till lättare rätter på fisk, kyckling eller kalv samt till en pasta med mustig tomatsås.
0
/5