Vin
Il Seggio Poggio al Tesoro
199 kr
Il Seggio Poggio al Tesoro
Ordinarie sortiment
Il Seggio Poggio al Tesoro
2018 - Toscana
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %
Artikelnummer
2547
Producent
Poggio al Tesoro
Importör
Druvsort
Cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, cabernet franc

Stort och lyxigt vin från anrik familj!

Familjen Allegrini som hittills förknippats med sina stordåd i Veneto har sedan en tid tillbaka även anledning att hyllas för sina fantastiska viner en bit söder ut ifrån, närmare bestämt Bolgheri, Toskana. År 2014 släpptes den första årgången av vinet Il Seggio som sedan dess blivit hyllad med upp till makalösa 98 poäng av Decanter. Namnet på vinet kommer från den stora floden Seggio som löper genom kommunen Castagneto Carducci, floden spelar en viktig roll i mikroklimatet som präglar vinets karaktär.

Il Seggio har en druvblend fördelat på runt hälften merlot och cirka 20% cabernet sauvignon, 20% cabernet franc och 10% petit verdot. Från vingården Via Bolgherese hämtas en del av cabernet sauvignon och från vingården Le Sondraie hämtas merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon och petit verdot. Genomsnittsåldern på vinrankorna är 20 år där de första planterades 1994. Slutlagring sker 15 månader i franska barriques.

Den röda sandrika jordmånen tillsammans med den varsamma vinifieringen och det unika mikroklimatet tillåter Allegrini att skapa ett komplext och mångdimensionellt vin. Vinet har en mörk rubinröd färg med dofttoner av svarta vinbär, plommon, kaffe, ceder och vanilj. Smaken är fyllig med inslag av röda bär, kryddor och fat. Röda körsbär, mörka vinbär, choklad, tobak och vanilj. Den nyanserade smaken håller sig kvar länge och avslutas med en silkeslen textur.

Vinets användningsområde är mångsidigt och du kan para vinet till såväl grillat kött som krämiga pastarätter och charkuterier. Testa att servera vinet till vildsvinsragù med pappardelle och ricotta för en riktigt härlig smakupplevelse.

Med mer än sex generationers vinodling i Veneto och oföränderlig fokus på kvalitet fortsätter Marilisa Allegrini familjens pionjärskap i regionen Bolgheri.

Har du provat produkten?

Lämna gärna ett betyg och låt världen veta vad du tycker.