Vin
Il Grappolo Naturalmente
69 kr
Ekologisk
Il Grappolo Naturalmente
Övrigt sortiment
Il Grappolo Naturalmente
2018
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.0 %
Artikelnummer
75111
Producent
DIV Casa Vinicola Botter Carlo & C. S.p.A.
Importör

Vågar du testa något nytt? HYLLADE Il Grappolo – ett vin utöver det vanliga!

Välkomna ett nytt EKOLOGISKT rödvin från Italien, med en något annorlunda tillverkningsmetod. Det krävs en NATURLIGARE PROCESS för ett NATURLIGARE VIN helt enkelt! Resultatet? IL GRAPPOLO är ett vin UTAN tillsatt SVAVEL med naturligt LÅG SOCKERHALT som bjuder på en smakrik karaktär med uppfriskande smaker av körsbär, hallon och färska örter! Finns i Systembolagets beställningssortiment för 119 kr – Art.nr: 75111!

Tidigare i år provades Il Grappolo av Luca Maroni, en av Italiens ledande vinskribenter, som försåg vinet med imponerande 92 av 99 poäng . Av Dina Viner Professional har Il Grappolo dessutom fått betyget BRA VIN (DVPE nr 328, 2019)!

Gillar du också de klassiska druvsorterna Negroamaro, Montepulciano och Lambrusco som trivs utmärkt och odlas med stor erfarenhet i området Apulien i Italien? Är du dessutom intresserad av att testa något nytt och anser att den ekologiska märkningen är viktig vid valet av vin?

De 100% ekologiska druvorna ger Il Grappolo sin fruktiga och friska karaktär med sin tydliga bärighet. Faktum är att denna pigga vinstil påminner snarare om viner från norra Italien än södra och den gör sig väldigt fint tillsammans med en klassisk italiensk charbricka. Servera gärna inlagda pickles på charkbrickan också för att matcha upp vinets friskhet. Gillar du även annan italiensk mat såsom smörstekt gnocchi med salvia är kombinationen tillsammans med ett glas Il Grappolo utmärkt. Innan vinet avnjuts kan det med fördel få stå i glaset en stund för öppna upp sig och får gärna luftas genom att snurras i glaset för att sedan drickas.

Hur får vinet då denna naturliga smak och karaktär? Jo, genom att låta jäsningen, vinifieringen och buteljeringen övervakas noga. För att undvika behovet av tillsatt svavel påbörjas jäsningsprocessen så snabbt som möjligt och vid buteljeringen försäkras det att vinet inte kommer i kontakt med syre. Man låter även vinet behålla sin naturligt låga sockerhalt och lagrar inte heller vinet på varken ekfat eller tillsätter några andra smaktillsatser. Vinet erbjuds därför att hitta sin egen väg och bjuder därmed på tydliga smaker av sin naturliga druvmust.

Il Grappolo har producerats av familjen Botter, som har sitt säte i Veneto, Italien. Vinmakaren Marco Flaco har lång erfarenhet av vinmakning och har varit väldigt mån om att den färdiga buteljen av Il Grappolo ska spegla så mycket av vinets naturliga smak som möjligt. För att uppnå denna ambition har han med så lite handpåläggning som möjligt låta vinets sanna karaktär komma fram.

Sockerhalt (0,33g/100ml)
Chark
Chark
Pizza
Pizza
Pasta
Pasta