Vin
Il Cuore Per Martina Appassimento
79 kr
Il Cuore Per Martina Appassimento
Ordinarie sortiment
Il Cuore Per Martina Appassimento
2018
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.0 %
Artikelnummer
2241
Producent
Brandpartners AB
Importör
Druvsort
Merlot

Il Cuore Per Martina Appassimento - 79 kr!

Det kommer från hjärtat.

Älskad appassimento! Fyllig, fruktig och kryddig smak med inslag av mörka körsbär och vanilj. Nytt utseende, samma vin! Smakar bäst på tu man hand.

Martina är ett elegant, kryddigt och mjukt rödvin med komplexa toner av mogna körsbär, kryddor, färska örter, lakrits och fat. Eftersmaken är lång och oförglömlig och bjuder på en perfekt balans mellan generös röd frukt, fruktsyra och sammetslena tanniner. IL Cuore per Martina Appassimento passar utmärkt till medelkraftiga rätter av mörkt kött, d.v.s. nöt, lamm eller vilt. Trots sin fyllighet är vinet väldigt elegant i stilen och kommer passar utmärkt väl med grillade rätter eller smakrika ostar.

Druvorna kommer från vinfält som är belägna i Fumane & Sant’ Ambrogio. Strax efter skörden ställs druvorna för att torka i nästan 25 dagar för att samla på sig sötma och smak. Begreppet appassimento betyder att man låter druvorna till vinet torka efter skörd, innan de pressas. Efter att de smakrika torkade druvorna har pressats låter man den koncentrerade druvjuicen jäsa och därefter vila på slavonska ekfat i hela 12 månader. Resultatet blir en mjuk och kryddig Martina Appassimento som är fyllig och smakrik.

Nötkött
Nötkött
Grillat
Grillat
Pizza
Pizza