

Per Andersson lanserar Gött Rött – ”Skål på förhand!”
Det sägs att människans sug efter rödvin var så stort att hon utvecklade händer, annars hade vi fortfarande haft fenor. Detta är naturligtvis påhittat med anor från 1300-talet. Men jag blev till på en vingård, min farfar var en av Maldivernas största vinodlare. Han var en otroligt kraftig karl och den 12:e Mars 1964 (kl 14:37) fastnade han med tungan i ett våffeljärn efter en vadslagning. Efter detta utvecklade han en sjätte och en sjunde grundsmak mot normala fem. Han blev ett smakfenomen och kunde känna helt nya dofter och smaker som ingen tidigare känt!! Arkadspel, deklaration, ekolod - inga dofter var för honom främmande.
Hans tunggener har sedermera gått i arv via hångel. Så som en hyllning till min farfar, livet och smaklökarna har jag tagit fram detta rödvin, för både vardag och fest, eller tvärtom.
Vinet kommer från Abruzzernas vingårdar i centralöstra Italien och är gjort uteslutande på druvan montepulciano av årgång tjugohundratjugo. Dessa druvor har sedan krossats, jästs och lagrats på ekfat i 240 dagar och 240 nätter. Denna enastående process har givit vinet smaker av mogna plommon, för att inte tala om hallon, ett och annat körsbär, en hint av örter och gurglar man känner man faktiskt lite knölval, nyfanérad bokhylla, och arkadspel som ju är så gott! Se vad du själv kan utröna för smaker.
Det finns inga fel, bara rödvin! Som min farfar alltid skrek - Skål på förhand!
0
/5