Vin
Fortellino Ripasso Superiore
89 kr
Nyhet
Fortellino Ripasso Superiore
Övrigt sortiment
Fortellino Ripasso Superiore
2017 - Venetien
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.0 %
Artikelnummer
76845
Producent
The Company of Urban wines And Other Liquids Sweden AB
Importör

Nyhet! Valpolicella Ripasso till fyndpriset 89 kr!

Nu lanseras en kraftfull och smakrik Ripasso från svenskarnas favoritdistrikt Valpolicella, beläget i norra Italien. 

Fortellino Ripasso är en kraftig, generös och smakrik Ripasso med härlig balans som levererar de klassiska smaker som man förväntar sig från distriktet Valpolicella. Beteckningen Superiore innebär användning av extra mogna druvor med hög koncentration. Detta ger en intensivare smak och kraft än i en vanlig Ripasso.

Vinet görs på handplockade druvor som får jäsa i två omgångar. Den första jäsningen gör man på klassiskt vis, därefter får vinet jäsa en andra gång med skalrester från framställningen av Amarone-viner för att ge vinet dess kraft. Vinet lagras under hela 30 månader innan det släpps till försäljning, lagringen ger vinet dess härliga och unika karaktär.

Fortellino Ripasso från Valpolicella går att använda till mycket, allt från att servera det till den kräsna vinvännen i en vinprovning till grillat kött med smakrika och gärna lite feta tillbehör som får gå en rond mot vinets kraft och längd. En vällagrad parmesanost med vinet i all sin enkelhet är en härlig kombination.

Vinet kan lagras i upp till fem år, restsockerhalten är låg och ligger om ca 4 gr socker/l utan att ge det minsta avkall på smaken. Ett rejält klassiskt vin på alla sätt med andra ord, det enda som inte är ”rejält” är priset.

Nyheten Fortellino Ripasso hittar du i Systembolagets beställningssortiment. Priset för en flaska är 89 kr vilket gör den till en av de mest prisvärda Ripasso-vinerna på Systembolaget.

Grillat
Grillat
Hård ost
Hård ost
Apertif
Apertif