Vin
Fonterutoli
159 kr
Fonterutoli
Övrigt sortiment
Fonterutoli
2018 - Toscana
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Artikelnummer
32229
Producent
Marchesi Mazzei
Importör
Druvsort
Merlot, sangiovese

Två klassiska och pålitliga ting - Toskana och Chianti!

____

Virtuell Vinprovning med Marchesi Mazzei med detta vin och mer!

26 November kl 18:30

Följ länken: https://www.oenoforos.se/mazzeiprovning.aspx

____


Två klassiska och pålitliga ting - Toskana och Chianti. En region och ett distrikt som ligger många varmt om hjärtat. 

Säger man Italien, svarar de flesta Toskana och får något drömskt i blicken. Här breder cypresser ut sig.  Överallt ser man kullar med vinfält, där den viktiga druvan sangiovese frodas. På trattorian serveras dignande fat med fiorentina och nyskuren chark. Hur kan man inte längta till Italien. Vi dövar längtan med frisk och rödsyrlig Chianti och mat med mycket amore. 

Hederligt och stabilt signaturvin från Chianti Classico, gjort på 90 procent sangiovese och resten merlot och malvasia nera bland annat. Italien och Chianti med sandelträ, ceder, lingon, tranbär, surkörsbär och hungrande tanniner.

Vinproducenten Marchesi Mazzei har varit verksam i 600 år. Företaget drivs av bröderna Filippo och Francesco Mazzei som idag äger tre vinegendomar som är verksamma i den lilla byn Fonterutoli. I den ursprungliga gården i Chianti är 117 hektar planterade med vin varav 80 procent är sangiovese och resterande består av merlot, cabernet sauvignon och malvasia. Familjen äger också egendomar i Maremma samt på Sicilien. Vinmakare är Carlo Ferrini. Chianti Classico, strax söder om Florens i Toskana. Classico innebär att druvorna är odlade i de centrala delarna av området Chianti. Druvorna till detta vin kommer från fem olika vingårdslägen belägna på 220-550 meters höjd över havet.

Chark
Chark
Hård ost
Hård ost
Apertif
Apertif