Vin
Enzo Bartoli Dolcetto
99 kr
Enzo Bartoli Dolcetto
Övrigt sortiment
Enzo Bartoli Dolcetto
2020 - Piemonte
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %
Artikelnummer
76513
Producent
MGM S.r.l.
Importör
Druvsort
Dolcetto

Elegant och drickvänlig Dolcetto!

Med Enzo Bartoli lyfter vi fram Piemontes vinskatt. Dolcetto är främst en lokal piemontesisk druva som felaktigt kan hamna i skymundan bakom regionens storheter. Vinet är dock ett av det mest tillgängliga och drickvänliga som området har att erbjuda. Trots att Dolcetto betyder ”den lilla söta” på italienska så är detta ett torrt vin. Vinet har en fruktig och nyanserad smak av mörka körsbär, blåbär, kryddor och sötmandel. Det är elegant vin med behaglig syra och mjuka tanniner.

Dolcetto dricks bäst idag men klarar sig minst 2-3 år ytterligare. Serveras med fördel runt 18 grader för bästa smakupplevelse. Vinet passar utmärkt till pasta, pizza och lättare kötträtter

Myten om Enzo är skapad för att personifiera vår ide kring vinerna i Piemonte, han är en fiktiv karaktär men för oss väldigt påtaglig och en ledstjärna i hur vi ser på de viner som bär hans namn.

Målsättningen med Enzo Bartoli vinerna är att lyfta fram Piemontes mångfald genom att hitta rätt vingårdar med den rätta frukten och producera vin i olika stilar och prislägen. Det kan vara kända likväl som mindre kända vingårdar, alltid med kvalitet i fokus. Druvorna kommer även från kooperativ där mindre odlare gått samman för att deras produktion är för liten för att själva kunna nå ut med sina viner. Med Enzo Bartoli vinerna får dessa bönder ett uttryck.

Pizza
Pizza
Pasta
Pasta
Kanin
Kanin