Vin
Diablo Black
139 kr
Diablo Black
Övrigt sortiment
Diablo Black
2018 - Valle Central
category icon
Chile
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Artikelnummer
70275
Producent
Concha y Toro
Importör
Druvsort
Cabernet sauvignon

Mustig Cabernet Sauvignon till vinterns läckerheter i lyxig trälåda!

Diablo Black Cabernet Sauvignon är ett fylligt och smakrikt rödvin med inbjudande doft av svarta vinbär och björnbär samt toner av örter och vanilj. Vinet har mjuka tanniner och en fruktig eftersmak som sitter i länge. Diablo Black gör sig utmärkt till säsongens mustiga grytor eller varför inte till en klassisk lasagne. 

Druvorna till Diablo Black odlas i alluvial lerjord, rik på granit i kustnära Maule, Chiles äldsta vinregion. Här råder medelhavsklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Varje dag sveper morgondimma samt kyliga vindar in i dalen från Stilla havet och svalkar druvorna vilket förlänger mognadsprocessen och genererar bra syra samtidigt som de många soltimmarna ger smakrik frukt.

Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro, en välrenommerad vinproducent som också är en av världens största. Chile brukar beskrivas som det ideala vinlandet med de mest hälsosamma vingårdarna i världen. Det är få platser på jorden som erbjuder så pass optimala förutsättningar för vinodling.

Vinflaskan levereras i en exklusiv trälåda. När vinet är uppdrucket har den dekorativa trälådan en mängd användningsområden, du kan till exempel plantera färska örter eller blommor i den och ha i köksfönstret eller på uteplatsen. Trälådan är även perfekt till att förvara småsaker i eller varför inte återanvända som presentförpackning?

Nötkött
Nötkött
Vilt
Vilt
Grytor
Grytor