Vin
Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic
149 kr
Ekologisk
Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic
Ordinarie sortiment
Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic
2016 - Bordeaux
category icon
Frankrike
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Artikelnummer
74729
Producent
Icon Wines
Importör

Exklusiva Château Morillon i lyxig träförpackning!

Sällsynt ekologisk Bordeaux av anrik historia. Denna redan exklusiva produkt levereras just nu under begränsad tid i ett än mer tilltalande utförande i form av en stilren, smakfull presentförpackning av trä! Djupa komplexa smaker av mörka frukter ger ett vin som passar utmärkt såväl till söndagsmiddagen som till ett festligare tillfälle.

Château Morillon 2016 är av en stark årgång med lång lagringspotential för den som önskar lagra vinet ytterligare, men vinet går självklart utmärkt att avnjuta redan nu!

Vinet till Cuvée Jardin Royal är en noga utvald blend som har legat på franska 225 liters ekfat i 12 månader vilket försett vinet med en tydlig rostad ekfatskaraktär och en fin struktur. Vinet har en komplex och koncentrerad smak av mogen mörk frukt, såsom svartvinbär och björnbär, samt tydliga inslag av rostade kaffebönor, tobak och örter.

>

 

Bordeaux är ett anrikt vinursprung med en lång historia av vinproduktion som sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. I Bordeaux, västra Frankrike, anses dessutom de allra främsta, förstklassiga röda kvalitetsvinerna produceras. Även slottet Château Morillon är av anrik historia och grundades redan 1792, ett årtal som är av stor betydelse även i de svenska historieböckerna. Det var nämligen året då Gustav III sköts under en maskerad på Operahuset i Stockholm.

Detta komplexa, eleganta vin passar utmärkt till såväl vardagsmaten som till söndagsmiddagen. Servera i sällskap med älgstek och hasselbackspotatis eller annat viltkött av ditt val tillsammans med en krämig gratäng och rödvinssky.
Nötkött
Nötkött
Vilt
Vilt
Grytor
Grytor