Vin
Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo
289 kr
Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo
Övrigt sortiment
Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo
2013 - Venetien
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
15.0 %
Artikelnummer
73574
Producent
Brigaldara

Elegant vingårdsbetecknad Amarone, nu i lyxig presentförpackning!

Nu släpps publikfavoriten från Brigaldara i en stilren gåvoförpackning. Amarone Cavolo är ett vin med kraft och balanserad elegans från en av Valpolicellas mest framstående producenter. Vinmakaren Stefano Cesari är en mycket respekterad person i Valpolicella och det är inte utan anledning Brigaldara har fått något av en kultstatus bland amaroneälskare världen över. Med sin tydliga finess har det familjeägda vinhuset en särpräglad elegant vinstil.


Vinet har en intensiv syltig doft med inslag av fat, choklad och kaffe. Kraftfull och fyllig smak av mogna röda körsbär, torkad frukt såsom fikon och russin. Lång komplex eftersmak av torkad frukt och rostat kaffe.


”Brigaldara har funnits ett tag på den svenska marknaden, men har ännu inte nått den breda uppmärksamhet vinhuset förtjänar. Här har vi en utmärkt amarone i en modern, mer körsbärsfruktig än russintorkad stil. Det hindrar inte att vinet har klassiska förtecken och kräver mat med både kraft och pondus. En av de stora publikvinnarna på amaronefestivalen nyligen, med en amarone som verkligen ger mersmak.” / Bengt-Göran Kronstam SvD 28 oktober 2016


Brigaldara är en av de tretton familjerna i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som arbetar för att bevara kvaliteten i amaroneproduktionen i regionen.

Nötkött
Nötkött
Starka ostar
Starka ostar
Grytor
Grytor