Vin
Borgogno Barbera d’Alba Superiore
179 kr
Borgogno  Barbera d’Alba Superiore
Ordinarie sortiment
Borgogno Barbera d’Alba Superiore
2019 - Piemonte
category icon
Italien
category icon
Röda viner
category icon
Veganvänlig
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %
Artikelnummer
74201
Producent
Giacomo Borgogno
Importör

Borgogno Barbera d’Alba Superiore - Folkets favorit i Piemonte!

Giacomo Borgogno är ett av de mest ansedda husen i Piemonte, med 20 hektar vingårdsmark i de bästa cru-lägena och en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Här växer Barbera-druvan i de bästa cru-vingårdarna Liste och Cannubi, där även Nebbiolo odlas till Borgognos världsberömda Barolo-viner. I Piemonte är viner på druvan Barbera något av en folkets favorit då de är mer tillgängliga än en Barolo. Här finns mycket frukt och kryddighet tillsammans med en hög syra och mindre tanniner som gör vinerna matvänliga.

Borgogno Barbera d’Alba är en Superiore vilket innebär att vinet har en extra lång fatlagring (minst 12 månader). Här doftar det mörka körsbär, choklad och plommon. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av mörka körsbär, plommon och chokladtoner från faten. 

Barbera är matvänligt och passar extra bra till rätter av ljust kött, som kyckling, kalv och fläsk men även till en klassisk pizza. En annan, kanske mer otippad kombination med mat är att servera Borgognos Barbera till Pekinganka eller sötsurt fläsk. 

Gris
Gris
Pizza
Pizza
Anka
Anka