Vin
Borgo dei Guidi
179 kr
Nyhet
Borgo dei Guidi
Övrigt sortiment
Borgo dei Guidi
2016 - Emilia-Romagna
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %
Artikelnummer
75988
Producent
Poderi dal Nespoli
Importör
Druvsort
Cabernet sauvignon, sangiovese

Super Tuscan-inspirerat vin får 92 poäng!

Nu lanseras ett av toppvinerna från Poderi dal Nespoli i Sverige.

Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och är något av en specialist från området Emilia-Romagna. Deras resa startade 1911 med ett lokalt värdshus. På den tiden producerade de viner i värdshusets källare. En framgång som ledde till att de 1929 startade det vineri som än idag levererar högkvalitativa viner på främst Sangiovese. På 60-talet såldes värdshuset medan de valde att fokusera på sin vinproduktion. De är väldigt noga med att vårda traditioner samtidigt som de vill ligga i teknisk framkant. Idag har de moderniserat vineriet samtidigt som de värnar om och experimenterar med flertalet lokala druvsorter. Italiens stolthet Sangiovese får ses som till specialiteten. Som ett led att vara värna naturen och växtplatsen är vineriet idag till 95% helt självförsörjande på energi och drivs främst på solenergi. Här lämnas inget till slumpen.

Vinet är Poderi dal Nespolis tolkning av en super tuscan. Där man blandar Sangiovese-druvor med Cabernet Sauvignon. Sangiovese bidrar med friska och fruktiga smaker medan Cabernet Sauvignon fyller på med kraftighet och koncentration. En liten del av Cabernet Sauvignon druvorna är torkade och bidrar till vinets fyllighet. Ett mjukt och runt vin, som har en djup rubinröd färg med en lång och intensiv parfym av bland annat röda frukter, björnbär, sötlakrits och fat. Fyllig och koncentrerad i gommen men välbalanserade och eleganta tanniner.

Ledande vinjournalist på Italienska viner Luca Maroni ger Borgo dei Guidi 92 poäng.

Till följd av att tidigare produkter från Poderi dal Nespoli tagits emot väl i Sverige kan vi erbjuda Borgo dei Guidi till det otroligt konkurrenskraftiga priset 179kr. Som jämförelse kostar samma vin i Finland 25 Euro.

Just nu levereras även alla flaskor i en fin presentförpackning.