Vin
Bergh Pinot Noir
129 kr
Ekologisk
Nyhet
Bergh Pinot Noir
Övrigt sortiment
Bergh Pinot Noir
2020
category icon
Österrike
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %
Artikelnummer
76999
Producent
Icon Wines
Importör

Smakrik nyhet från trendiga Österrike!

Nu lanseras Bergh Pinot Noir - En härligt bärig ekologisk Pinot Noir med kryddiga toner och fatkaraktär från hela 12 månaders fatlagring. En av vinvärldens trendigaste druvor från ett av vinvärldens trendigaste ursprung!. 

Bergh Pinot Noir är en druvtypisk Pinot Noir med en fruktig och kryddig smak med toner av skogshallon, björnbär och apelsinskal. Från den 12 månader långa lagringen på franska ekfat får man även inslag av nougat och kakao. Denna generösa smak balanseras av en frisk syra vilket gör Bergh Pinot Noir till ett utmärkt vin till mat eftersom syran i vinet möter fet mat, så som såser, i perfekt kombination. Testa gärna att servera vinet lite svalt för en elegant smak som sedan får blomma ut under middagens gång.

Österrike är kanske mest känt för sina vita viner med den gröna druvan Grüner Vetliner som nationaldruva. Den blå druvan Pinot Noir odlas det inte lika mycket av och den är känd för att vara svårodlad, men i det klassiska vinområdet Niederösterreich vid foten av Alperna är förutsättningarna mycket bra. Här har familjen Gruber har gjort vin i många år och de arbetar med stort fokus på kvalité och hållbarhet, där de nu senast har fått certifieringen Sustainable Wines of Austria. I området är nätterna kalla och dagarna varma, även på sommaren, vilket ger fruktiga viner med en låg sockerhalt och en lätt syra. Österrikisk Pinot Noir beskrivs bäst som en perfekt medelpunkt mellan en kraftigare Pinot Noir från USA och en elegantare Pinot Noir från Frankrike. En smakprofil som är minst sagt uppskattad av oss i Sverige – Österrike är ett av de mest ökande länderna på Systembolaget det senaste året och de vita vinerna från Bergh är sedan länge omtyckta av många!

Milda ostar
Milda ostar
Nötkött
Nötkött
Kalv
Kalv