Vin
Barone Montalto Nero d'Avola Passivento
269 kr
Ekologisk
Barone Montalto Nero d'Avola Passivento
Övrigt sortiment
Barone Montalto Nero d'Avola Passivento
2019
category icon
Italien
category icon
Röda viner
Volym
3000 ml
Alkoholhalt
14.0 %
Artikelnummer
75416
Producent
Barone Montalto
Importör

Ett av Sveriges populäraste viner nu även på Bag-in-Wood!

Ett av Sveriges populäraste viner på flaska är nu tillgängligt även på Bag-in-Wood. Från soliga Sicilien, nu med mindre socker.

Vinet är producerat på en av Siciliens stoltheter Nero d´Avola. En druva som blivit allt mer populär på senare år då den gör sig väldigt bra i varma klimat. Vinrankorna växer nära marken för att man ska kunna utnyttja värmen från marken även på nätterna. Efter skörden torkas druvorna utomhus innan de pressas. Druvorna har blivit underbart koncentrerade och bidrar till att vinet blir härligt fylligt och smakrikt, men med mindre socker än tidigare.

Barone Montalto Passivento är ett generöst och fruktigt vin med inslag av mörka bär, fat, sötlakrits, salvia och vanilj.

Barone Montalto grundades i Santa Ninfa, 2000 för att introducera distinkta och autentiska viner baserat på respekt för tradition, innovation och passion. Företaget förfogar över drygt 400 hektar, varav dom äger en stor del. Detta vin är ekologiskt.. 2015 blev vineriet, som ett av de första i Italien belönade med en AA rating av BRC/GSF plus, vilket borgar för att dom ligger i framkant beträffande hållbarhet och ekologiskt odlande.

Vinet passar till det italienska kökets alla rätter, till mustiga grytor och den grillade köttbiten.

Pasta
Pasta
Tapas och antipasto
Tapas och antipasto
Hamburgare
Hamburgare