Vin
3 Finger Jack Old Vine Zinfandel
129 kr
3 Finger Jack Old Vine Zinfandel
Ordinarie sortiment
3 Finger Jack Old Vine Zinfandel
2017 - Kalifornien
category icon
USA
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %
Artikelnummer
6507
Producent
3 Finger Jack Cellars
Druvsort
Zinfandel

Nyhet från Kalifornien till grillen!

Det finns ingenstans man är bättre på avslappnad elegans än i Kalifornien, något som såklart även gäller deras viner. 3 Finger Jack Old Vine Zinfandel är ett lagom solmoget, fylligt, mjukt och smakrikt vin med låg sockerhalt.

Det är just de gamla stockarna som bidrar till att vinet får något extra och en dimension av komplex elegans. Ytterligare en karaktär i vinet kommer av lagring på amerikanska och franska ekfat i 7 månader innan det hamnar i sin speciella flaska. Om du inte redan noterat flaskans form så kika gärna en extra gång. Vinet passar perfekt till en grillad köttbit med potatisgratäng och en smakrik rödvinssås!

Fruktig och inbjudande doft med inslag av plommon, blåbär, björnbär och vanilj.  Generös fruktig smak med en rostad fatkaraktär med inslag av plommon, blåbär, björnbär och vanilj. 

Druvorna till vårt vin odlas i Lodi, ett område mellan San Fransisco Bay och bergskedjan Sierra Nevada där det råder medelhavsklimat med varma dagar och svala nätter. Här trivs Zinfandeldruvan och här finns vinstockar som planterades redan 1888 och som än idag producerar druvor av toppkvalitet. Våra druvor till 3 Finger Jack kommer från vinstockar som är upp till 110 år gamla, därav tilläggsnamnet Old Vine Zinfandel.
Gris
Gris
Grillat
Grillat
Hård ost
Hård ost