Vin
1000 Stories
139 kr
1000 Stories
Övrigt sortiment
1000 Stories
2018 - Bordeaux
category icon
USA
category icon
Röda viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %
Artikelnummer
74824
Producent
1000 Stories Vineyards
Importör
Druvsort
Zinfandel

Amerikanskt kraftpaket!

Bob Blue är mannen och vinmakaren bakom 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel. Bob har många års erfarenhet som vinmakare och har sedan 20 år tillbaka passionerat och engagerat förespråkat biodynamisk och ekologisk vinproduktion, både för smaken och för vår världs skull.

Idén till 1000 Stories uppkom tidigt i Bob Blues karriär som vinmakare. Det var på den tiden svårt att få tag på amerikanska ekfat då de främst användes till den amerikanska whiskeyn (Bourbon). För att komma runt problemet köpte Bob Blue använda bourbonfat och neutraliserade fatens insida för att sedan använda dem i vinifieringen precis som vanligt. Många år senare testade Bob att lagra vin i oneutraliserade använda bourbonfat och gjorde en positiv upptäckt. Bourbonfaten bidrog med något helt nytt och positiva egenskaper i form av arom och smak. Innovation och historia i samma handling och det var där och då som 1000 Stories föddes.

Bob gör precis som många andra vinmakare när han lagrar 1000 Stories, han börjar med att lagra vinet i amerikanska och franska ekfat, men han lägger sedan till en extra lagring, och det är den sista processen som skiljer sig från övriga Zinfandelviner. Bourbonfaten köper han från några av USA:s allra bästa destillerier. 

Resultatet blir ett fylligt, komplext vin med smaker av mörka bär, choklad, vanilj, peppar, örtighet och en fin, balanserad och lång eftersmak. Passar utmärkt till grillat och kraftigare kötträtter. Prova gärna till en rökig hamburgare och sötpotatisfries.

Nötkött
Nötkött
Kryddstarkt
Kryddstarkt
Hamburgare
Hamburgare