Vin
Colle Reale Cerasuolo Rosé
89 kr
Ekologisk
Colle Reale Cerasuolo Rosé
Ordinarie sortiment
Colle Reale Cerasuolo Rosé
2018 - Abruzzerna
category icon
Italien
category icon
Roséviner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %
Artikelnummer
2242
Producent
Valle Reale
Importör
Druvsort
Montepulciano

En ekologisk rosé med friska drag!

Ekologiska Colle Reale Cerasulo Rosé görs på druvan Montepulciano, som i regionen Abruzzo heter Cerasuolo. Det betyder körsbärsröd på italienska, vilket dock inte avspeglar sig i den ljusa färgen som för tankarna till Provence. Detta är ett läskande rosévin som smakar friskt och fruktigt av vildhallon, röda vinbär och persika, men utan att vara sött.

Colle Reale Rosé produceras av Valle Reale och den världsberömda entreprenörsfamiljen Pizzolo. Vingårdarna ligger högt upp i Lagabergen i Abruzzo, rakt österut från Rom. Odlingarna ligger i en orörd miljö, mitt i en nationalpark där jordmånen är mager och klimatet tufft med heta dagar och svala nätter, vilket gör druvorna extra smakrika. Här skapar Leonardo Pizzolo sedan länge ekologiska viner i samklang med naturen.

Servera Colle Reale Rosé svalt som sällskapsvin en varm sensommardag. Men detta är ett rosévin som passar lika bra till mat som kyckling, grillade skaldjur, varmrökt lax, ostar eller färsk pasta med en krämig sås.

Fynd!
Allt om Vins Gunilla Hultgren Karell har delat ut högsta betyg till Colle Reale Rosé 2018 (Allt om Vin, maj 2019) med stämpeln Fynd!
Kalkon
Kalkon
Grillad fisk och skaldjur
Grillad fisk och skaldjur