

En frisk, krispig ekologisk cava – Utan tillsatt socker!
UN'SWEET Organic Cava är precis så som namnet antyder en Cava gjord på handplockade ekologiska druvor i Penedès i Spanien gjort helt utan tillsatt socker. Hur kan då en Cava vara utan tillsatt socker? Tillverkningen av Cava är precis som tillverkningen av Champagne. Andra jäsningen, då kolsyran bildas, sker på flaska. Därefter adderar man normalt sett en blandning av vin och socker för att balansera smaken, så kallad Dosage. UN'SWEET Organic Cava är utan tillsatt Dosage vilket ställer höga krav på vinet, att det är balanserat och inte behöver justeras efterhand. Det ger också en fruktig, torr och krispig Cava.
” Mycket bra Cava” – Mousserande.se
Förutom den krispiga smaken och låga sockerhalten är Cavan även ekologisk, veganvänlig och Solvattenmärkt. Det innebär att alla transporer är klimatkompenserade med hjälp av organisationen Solvatten som jobbar för rena vatten i östra Afrika.
Druvorna i UN'SWEET är odlade och hanterade av familjefirman JB Berger som är baserad i Penedès i Spanien, men bakom det hela finner man två svenskar nämligen Malin Eklund och Lisa Agerman som även slutit upp med entreprenören och bloggaren Michaela Forni.
”...Cavan är det perfekta bubblet och passar verkligen för alla tillfällen både när man vill glamma till det lite extra på fest eller i vardagen, och så är den Solvattenmärkt också!” – Michaela Forni
2022-05-25
Jättegott på alla sätt! Önskar det fanns mer tillgängligt!