Vin
Jeio Prosecco Superiore Brut
129 kr
Jeio Prosecco Superiore Brut
Övrigt sortiment
Jeio Prosecco Superiore Brut
Venetien
category icon
Italien
category icon
Mousserande viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5 %
Artikelnummer
72985
Producent
Bisol Desiderio & Figli Azienda Agricola
Importör

Prosecco, som det var tänkt från början!

Bisol - med rötter i Valdobbiadene från 1542 med blicken mot framtiden. Gianluca Bisol, CEO och hans bror Desidero, chefvinmakare, är imponerande den 21:a generationen som driver företaget.

Bisol har genom sin långa historia haft stor betydelse för utvecklingen av Prosecco Superiore di Valdobbiadene. Conegliano Valdobbiadene är hjärtat och födelseplatsen som Prosecco härstammar ifrån. Endast 25% av all Prosecco, och nästan inget som finns på de Svenska hyllorna, får den högsta kvalitetsklassificering D.O.C.G.

För att få kallas Prosecco Superiore måste druvorna komma från bergsluttningarna runt Conegliano Valdobbiadene. Sluttningarna är väldigt branta och alla druvor vårdas och skördas för hand. Desidero Bisol förklarar att de brantaste sluttningarna kräver omkring 1000 man timmar per hektar istället för de 100-250 mantimmar som krävs för att göra Prosecco DOC. Det är dock inte bara i man timmarna som det är stor skillnad, utan även självklart i kvaliteten.

Jeio Brut är Bisols moderna Prosecco Superiore och väldigt prisvärd. I Jeio kombinerar man druvor från Valdobbiadene, känt för sin elegans och fräschör tillsammans med druvor från Conegliano där jordmånen är annorlunda och druvorna producerar väldigt mineralrika viner. Jeio Brut är just nu den billigaste Prosecco Superiore på Systembolaget. Så om du inte provat skillnaden mellan Prosecco och Prosecco Superiore är detta ett gyllene tillfälle.

Jeio brut är ett högkvalitativt vin med smak av äpple, päron, citrus, mineral och fläder. Härlig syra ger vinet precis den balans som gör att det upplevs friskt och fräscht samt en lång eftersmak.
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Skaldjur
Skaldjur