Vin
Gremillet Cuvée Prestige Brut
379 kr
Ekologisk
Gremillet Cuvée Prestige Brut
Ordinarie sortiment
Gremillet Cuvée Prestige Brut
category icon
Frankrike
category icon
Mousserande viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %
Artikelnummer
72831
Producent
Champagne J-M Gremillet
Importör
Druvsort
Pinot noir, chardonnay

Ekologisk Champagne med struktur och elegans!

Nu lanseras Champagne Gremillet Cuvée Prestige från den ambitiösa och familjeägda firman Gremillet i södra Champagne. Familjen Gremillet har odlat vin sedan 1800-talet och man har sedan 70-talet producerat Champagne under sitt familjenamn.


Denna exklusiva och torra Champagne är tillverkad av de två ädla druvorna; Pinot noir (70%) samt Chardonnay (30%), endast den så kallade ”första pressningen” har använts vilket ger extra kraft, koncentration och elegans samt en längre lagringspotential.


Druvorna skördas från ekologiska vingårdar. Faktum är att ekologisk Champagne är väldigt ovanligt då så lite som 2% av den årliga champagneproduktionen är ekologisk! Detta är första gången någonsin som den svenska marknaden får ta del av de ädla dropparna från Gremillet.


Majoriteten av druvorna kommer från skörden 2015 som klassas som ett riktigt starkt år, många champagnehus kommer att göra s.k ”årgångs Champagne” från detta toppår. Champagne Gremillet Cuvée Prestige har lagrats knappa tre år på sin jästfällning, minimikravet i Champagne är 15 månader.


Champagnen kan drickas redan nu men för dig som gillar att följa hur Champagne utvecklas så kommer denna exklusiva ekologiska Champagne att fortsätta att utvecklas till optimal mognad under minst 10-15 år!


Gremillet Cuvée Prestige har en mycket frisk smak med inslag av äpplen, citrus, mineral och rostat bröd. Vinet har en elegant mousse samt en torr och frisk aptitretande avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel, detta är en Champagne som klarar av mycket i matväg.


Gremillet har på kort tid växt sig starkt i Frankrike och man kan i dag stoltsera med att man är ”huschampagne” på fler än 50 franska ambassader världen över varav ambassaden i Sverige är en av dem som njuter av Champagne Gremillet. Det är ett betyg som heter duga!


Vad säger experterna om Gremillet?


Sveriges ledande Fine Wine magasin Livets Goda gav Gremillet imponerande 90 p (av 100) när man blindprovade vinet i april 2019. Så här skriver man: ”Karaktärsfull, ekologisk Champagne från familjefirman Gremillet imponerar!”


En av Sveriges mest välmeriterade vinskribenter Bengt-Göran Kronstam känd från bl.a. DN och Allt om vin skriver så här:


”UTMÄRKT EKOSKUMPA! Utbudet av ekologisk champagne är minst sagt blygsamt, men här är en god nyhet som jag hittade i beställningssortimentet. Stor, fruktig doft, frisk och attraktiv, med begynnande, aptitretande brödighet. Smaken är mjukt välbalanserad med både frukt och mineraler i ren och vital, ungdomlig aperitifstil”

Salta tilltugg
Salta tilltugg
Musslor och ostron
Musslor och ostron