Vin
Frizzana Spumante Extra Dry
79 kr
Frizzana Spumante Extra Dry
Övrigt sortiment
Frizzana Spumante Extra Dry
Abruzzerna
category icon
Italien
category icon
Mousserande viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.0 %
Artikelnummer
74799
Producent
Providential Wines & Spirits AB
Druvsort
Glera, verduzzo

Italienska bubblor i unik flaska!

Nu lanseras en nyhet som lär ta alla fans av Italienska bubblor med storm – Frizzana! En torr spumante i årets troligen vackraste flaska, vars design vill återge vingårdens terassodlingar.

Svenskarna har fallit pladask för mousserande viner från Italien. Inte så konstigt med tanke på den härliga smakkomposition som drycken bjuder.

Frizzana är, liksom majoriteten av mousserande från Italien, tillverkad med charmatmetoden. Det innebär kortfattat att jäsningen sker i trycktank innan det buteljeras. Metoden ger lätta, fruktiga och aromatiska mousserande viner.

Frizzana är en spumante med beteckningen extra dry. Så det är ingen sötchock det handlar om. Smaken är ren och bubblorna finstämda. I både doft och smak serveras en stor portion friskhet och gul frukt.

Druvorna som samsas i Frizzana är främst ”prosecco-druvan” glera samt verduzzo som båda ger vinet sin tydliga karaktär. Druvorna odlas i så kallade terasser - stegliknande avsatser utmed sluttningar i vingården. Därav flaskans form; Frizzanas vackra cirklar är en tolkning i glas av hur dessa odlingar smyckar många av Italiens sluttningar i vinproducerande områden.

Skaldjur
Skaldjur
Mild Fisk
Mild Fisk
Apertif
Apertif

Har du provat produkten?

Lämna gärna ett betyg och låt världen veta vad du tycker.