Vin
El Miracle Cava Brut
89 kr
El Miracle Cava Brut
Ordinarie sortiment
El Miracle Cava Brut
category icon
Spanien
category icon
Mousserande viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5 %
Artikelnummer
7700
Producent
Vicente Gandía
Importör
Druvsort
Chardonnay, Macabeo

El Miracle Cava Brut - det spanska miraklet från hyllad vinproducent!

Cava är intimt förknippat med Spanien och utgör vardagen för spanjorerna själva. Internationellt har dessa spanska bubblor slagit igenom stort och El Miracle Cava Brut är inget undantag. El Miracle är en pigg blend av druvorna Macabeo och Chardonnay och framställs enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska under 12 månader. 

Smaken är torr, frisk och med en ren och elegant frukt med inslag av gröna äpplen, citrus, vita blommor och den mineralitet som är typisk för en Cava. El Miracle passar perfekt att skåla med, till tapas och plockmat eller till rätter av fisk och skaldjur. 

Cava produceras mest i Penedès utanför Barcelona men det är tillåtet att göra Cava i andra spanska distrikt. El Miracle skapas av Vicente Gandia och namnet syftar på ”det mirakel som förvandlar druvor till vin”. Vicente Gandia grundades 1885 i Valencia och förfogar nu över 350 hektar vinmark. Firman drivs i dag av den fjärde generationen och står bakom ett antal hyllade spanska viner i olika stilar. 

2014 utsågs Vicente Gandia till bästa spanska vinproducent vid vintävlingen AWC i Wien och samma år röstades man in på Topp 50-listan över världens 50 bästa vinföretag av en internationell jury av vinjournalister. 2018 korades man dessutom till ”Best European Winery” av gastronomiska organisationen CEUCO.