Vin
El Mar Cava Rosé Brut
69 kr
Nyhet
El Mar Cava Rosé Brut
Övrigt sortiment
El Mar Cava Rosé Brut
Loiredalen
category icon
Spanien
category icon
Mousserande viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5 %
Artikelnummer
50082
Producent
Vinimundi AB
Importör
Druvsort
Garnacha, Monastrell, Trepat

En efterlängtad & prisvärd nyhet!

Efter SUCCÉN med El Mar Cava kommer nu uppföljaren – EL MAR CAVA ROSÉ, dessutom den ENDA rosécavan för 69 kr på Systembolaget. En spännande, frisk och smakrik cava.

Cavan är gjord enligt Método Traditional och är gjord på druvorna Trepat, Monastrell och Garnacha som har odlats och skördats i Katalonien. Medelhavsklimatet och de varma brisarna är ett klockrent klimat där druvorna får mogna under den spanska solen vilket bidrar till stor och fyllig smak. 

”Det viktigaste området är och förblir däremot Katalonien… Katalonien står för 95 procent av all cava-produktion i landet.” – DinVinguide.se

I glaset finner vi en torr och frisk cava med smaker av smultron, vildhallon, röd citrusfrukt och kex. El Mar Cava Rosé passar lika bra till milda smaker som till kryddstark mat tack en fyllighet och sockerhalt som rundar av de starka smakerna. Servera till tapas med en god manchego, gambas i het vitlöksolja eller till fish tacos med het salsa och picklad rödlök.

Vill du spexa till din cava? Testa då att blanda i en näve granatäppelkärnor i din välkylda El Mar Cava Rosé – en läskande kombo som passar under varmare dagar!

 
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Tapas och antipasto
Tapas och antipasto
Mexikansk Mat
Mexikansk Mat

Har du provat produkten?

Lämna gärna ett betyg och låt världen veta vad du tycker.