Vin
Champagne Gruet Brut Selection
197 kr
Nyhet
Champagne Gruet Brut Selection
Övrigt sortiment
Champagne Gruet Brut Selection
category icon
Frankrike
category icon
Mousserande viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.0 %
Artikelnummer
50272
Producent
Champagne Gruet
Importör
Druvsort
Pinot noir, chardonnay, pinot meunier

Sveriges bäst prisade Champagne – Gruet Selection Brut

Gruet Selection Brut är gjord på 50% Pinot Noir, 40% Chardonnay och 10% Pinot Meunier. Pinot Noir bidrar med fyllighet och struktur, Chardonnay ger vinet elegans, mineralitet och fräschör och Pinot Meunier bidrar med charmiga, aromatiska fruktaromer. Den 30 månader långa lagringen på jästfällningen ger vinet komplexa toner av rostat bröd och hasselnötter.

Denna Champagne passar utmärkt till finstämda rätter av fisk och skaldjur, men går precis lika bra att dricka som en aptitretande aperitif. Prova gärna tillsammans med löjromschips!

Med drygt 350 år och 12 generationers kunnande, driver Claude och Mathilde Gruet, samt deras son Pierre-Charles, familjens företag i den lilla byn Buxeuil. Att familjen har haft en stor påverkan på vinodlingen i den här delen av Côtes des Bar märks av än idag, bland annat i namnen på vingårdarna ”Bas-Gruet” och ”Sur-Gruet” som ligger i grannbyn Neuville-sur-Seine. Familjen äger idag 25 hektar vinodlingar där de utöver de tre klassiska druvsorterna, Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay, även odlar Pinot Blanc och Arbane.

Skaldjur
Skaldjur
Mager Fisk
Mager Fisk
Chark
Chark