Vin
Bernard Pertois Tradition Brut Grand Cru
297 kr
Bernard Pertois Tradition Brut Grand Cru
Övrigt sortiment
Bernard Pertois Tradition Brut Grand Cru
category icon
Frankrike
category icon
Mousserande viner
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.0 %
Artikelnummer
74493
Producent
Bernard Pertois
Importör

CHAMPAGNE BERNARD PERTOIS TRADITION BRUT GRAND CRU

100% Chardonnay - Blanc de Blancs, producerat av familjen Bernard Pertois

Denna mycket goda champagne har allt en värld kan förvänta sig av en blanc de blancs Champagne - ljus, fräsch, små fina bubblor och med subtilt kombination av ett riktigt djup och en smak som stannar länge.

Champagnen är frisk med en doft av citrus, äpplen och vita blommor. Smaken fyller munhålan med inslag av fläderblom, mineraler, citrusfrukter och grön gula äpplen med mjuk mousse.
Denna Blanc de Blanc passar utmärkt som aperitif men även till lättare mat såsom ostron, fisk, skaldjur eller bara som den är.

Bernard Pertois är ett litet familjeföretag som producerar champagne i byn Le Mesnil Sur Oger. Familjen har producerat champagne sen 1650. Patrick Pertois är den som driver vingården idag med 4,5 hektar av Grand Cru. Han producerar sitt eget fina utbud av Grand Cru Champagne men säljer också sina druvor till välkända och mycket prestigefyllda Champagnehus.

Champagnen går att spara i vinkylen men går också bra att dricka direkt. En fantastisk Grand Cru Blanc de Blancs Champagne till ett mycket bra pris.

Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Skaldjur
Skaldjur
Musslor och ostron
Musslor och ostron