Du som är minst 25 år kan helt kostnadsfritt registrera dig till Vinklubbens
nyhetsbrevsutskick för att få nyheter, vintips och recensioner från Vinklubben helt
kostnadsfritt till din e-post
Nu får du nyheter, vintips och recensioner från Vinklubben helt kostnadsfritt till din e-post.
Vin och Svamp
Vinklubben använder cookies
Vinklubben.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.
Cookies för marknadsföring
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Vin och svamp är en ytterst väl prövad kombination där de i samspelet kan lyfta måltiden till oanade höjder. Hur ni väljer att skapa i köket bestämmer också vinet. Smörsteks svampen hugger ni ett smörigt vin på typ Chardonnay eller fetare Chenin med bra syra. Trampar vi in i mustigt, vilt och jordigt är det alltid bra att ha en vettigare Nebbiolo eller Pinot på armlängds avstånd - delikata viner med struktur att möta upp och harmoniera med svampens distinkta smaker och egenskaper. Börja tallriken bli tung så snegla mot kraft. Moget och Champagne eller mogen Champagne samt en syrastinn Sercial från Madeira är essen i rockärmen.